» DIY - Gör själv » Recept » Recept Mat » Recept Desserter/Kakor
 
 
Här kan Du frossa i läckra desserter!
 

 

   

   

    

    

 

 

Äpplesmulkaka med kokos & pistasch

(mjölk och gluten fri)

  • 5 stora, fasta, aromatiska äpplen 
  • 1 tsk kanelpulver eko Crearome 
  • 1 tsk florsocker 
  • 1 vaniljstång eko Crearome

  • 1½ dl hirsflingor 
  • 75 g mjölkfri, vit choklad 
  • 1 dl pistaschnötter - osaltade 
  • 50 g kallpressad kokofett (med eller utan smak Crearome)

Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en ugnsfast form, smord med lite kokofett.
Blanda kanel, florsocker och inkråmet i vaniljstå
ngen, och strö detta över äpplena.

Grovhacka nötterna och grovriv chokladen. Blanda ihop allt till smultäcket med rena händer, och fördela över äpplena.
Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter tills kakan fått fin färg. Servera lite ljummen med valt tillbehör.

Goda mandelpannkakor!

Detta recept ger ca 4 st

  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ msk fiberhusk
  • 1 nypa himalayasalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 miniknivsudd äkta vaniljpulver

Stek i ekologiskt kokosfett på medelvärme. Ät med t ex bär, turkisk yoghurt eller vispad grädde med äkta vaniljpulver! Mums!

 

Pannacotta med heta jordgubbar

4 port

Ingredienser Pannacotta

  • 5 dl grädde 
  • 1 kanelstång ekologisk (Crearome) 
  • 1 krm malda kardemummakärnor 
  • 1 knivsudd äkta vaniljpulver eko (Crearome) alt. en vaniljstång eko (Crearome) 
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Ingedienser Sås

  • 1/2 liter jordgubbar 
  • 2 tsk malda grönpepparkorn eko (Crearome) 
  • 2 msk Dansukker Rörsocker Strö

Koka grädde, kanel, vanilj och kardemumma i 2 minuter. Vispa i gelésockret och koka i ytterligare 1/2 minut. Sila ner blandningen i 4 glas eller skålar.
Ställ i kylskåp till serveringen.

Skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar, rörsocker och grönpeppar i en kastrull och koka upp.
Servera bären till pannacottan.

Läcker Pannacotta - helt utan gelatin!

Så här gör Du!

  • Koka upp 3 dl vispgrädde tillsammans med en knivsudd av Crearomes eko vaniljpulver samt en knivsudd Crearomes kardemummapulver.
  • Tag kastrullen från plattan och vispa i 1,5 tsk Crearomes Carragenpulver med 75 ml socker. Vispa hela tiden tills smeten tjocknat och kokat upp.
  • Häll den vaniljgula, tjocka gräddsmeten i en form, t ex gratängform, inte alltför liten och låt svalna lite innan du kyler den i kylen.
  • Tag frysta jordgubbar ca 1 liter eller lite mer och värm upp i en kastrull. Tillsätt 0,5 ml Crearomes Carragenpulver
  • under kraftig vispning samt en knivsudd Crearomes grönpepparpulver och ca 1 dl socker. Låt koka upp under omrörning och häll sedan äver den stelnade pannacottan.
  • Pannacottan kan självklart också hällas upp i glas eller dessertskålar och toppas med jordgubbssmeten som bildar ett vackert gelé när det stelnat.

 

Kokoskakor (gluten- och laktosfri)

50 st

Ingredienser

  • 100 g kokosfett virgin natur eko med smak (Crearome) 
  • 2 dl Brun Farin Strö 
  • 1 knivsudd äkta eko vaniljpulver (Crearome) 
  • 1 ägg 
  • 2 dl potatismjöl 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 dl Dansukker Fibrex 
  • 3 dl kokosflingor

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör mjölkfritt margarin med brun farin och vaniljsocker.
  • Tillsätt ägget. Blanda samman potatismjöl, bakpulver, fibrex och kokosflingor och rör ner i smeten.
Klicka smeten på bakpappersklädd plåt och grädda kokoskakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Chiapudding

  • 2,5-3 msk chiafrön Crearome
  • 2 dl ekologisk mjölk 3 %
  • 1/2 krm äkta vaniljpulver eko Crearome
  • 1knivsudd steviapulver Crearome

  • Mixa ingredienserna och låt stelna i kylen i ca en timme.
Häll därefter på hackade nötter och valfria bär!
 

Chokladsås

  • 400 g kakaopulver rå criollo Crearome eko
  • 1,5 tsk kanelpulver eko Crearome
  • 950 ml agavesirap
  • 2 tsk himalayasalt fint Crearome
  • 1 krm äkta vaniljpulver Crearome
  • 125 g kokosolja eko utan smak Crearome


Ganasche

  • 1 sats av ovanstående chokladsås
  • 1 msk spirulinapulver Crearome
  • 3 msk macapulver
  • 1 tsk kanel pulver eko Crearome
  • 1 tsk carobpulver Crearome
  • 75 g skalade råa hampafrön

Mixa alla ingredienses till en slät sås. Mixa såsen med macapulver, kanel, carob och spirulina.
Häll i en form, ca 20 cm bred med bakplåtspapper i botten. Strö över de skalade hampafröna.
Kyl i frysen i ca 20 min och ta sedan ut den fasta ganaschen. Skär i bitar!

 

Bästsäljare

Nyheter RSS för Nyheter

Ny serie för häst, hund och ryttare!

Välkommen till Lendelundens Gård i Torna Hällestad! Här finner Du islandshästar, cockerspaniels, rena produkter och oss. Vi erbjuder kvalitet i alla avseenden!
0000-00-00